joi, 14 octombrie 2010

Weekend intensiv Meisner

Teatrul Fără Frontiere organizează în zilele de 30 si 31.10.2010
Workshop Intensiv de Arta Actorului, tehnica Sanford Meisner.

Condus de lect. univ.dr. Mihaela Sîrbu, cursul isi propune sa familiarizeze participantii cu una din cele mai interesante si profesioniste metode de initiere in Arta Actorului.

Pe parcursul a doua zile intensive participantii vor fi introdusi in metoda Meisner prin invatarea exercitiilor de baza care permit intelegerea organica a metodei si a aspectului care o caracterizeaza in mod predominant: RELATIA cu partenerul de scena.

Deoarece atelierul reprezinta un prim pas de initiere in Arta Actorului si este specific doar metodei Meisner, el se adreseaza atit actorilor profesionisti, cit si amatorilor de teatru. Antrenind atentia, spiritul de observatie, ascultarea activa, increderea, el se adreseaza de asemenea si persoanelor interesate de dezvoltarea personala.

Metoda lui Sanford Meisner câștigă tot mai mult teren în ultimii ani în cadrul școlilor de teatru din străinătate, pe de o parte fiindcă propune cea mai concretă, bine structurată și exhaustivă abordare a artei actoricești, pe de altă parte fiindcă, prin exercitii specifice, obligă actorul să se raporteze în mod real la circumstanțe imaginare, să se bazeze pe simțuri, să fie prezent, să acționeze și să reacționeze în funcție de situația dată. “Munca lui Sanford Meisner este și a fost să împărtășească studenților o metodă organizată pentru crearea unui comportament real și veridic în interiorul circumstanțelor imaginare ale teatrului” afirma Sydney Pollack, student al lui Meisner și apoi asistentul său timp de șase ani.

Program: simbata 30.10 si duminica 31.10 orele 10 – 17

Pret: 250 RON (reduceri pentru studenti si tineri actori)

Înscrierile se fac pe baza CV-ului.

Data limită de înscriere este 27 octombrie 2010.

Mihaela Sîrbu este actriță de teatru și film, lect.univ.dr. la Catedra de Arta Actorului a U.N.A.T.C. și fondatoarea Teatrului Fără Frontiere.

În ultimii 14 ani alături de TFF a produs mai mult de 15 spectacole, a realizat proiecte în spații neconvenționale precum Play Bucharest și a inițiat programul Masterclass adresat tinerilor actori, cu scopul de a îi familiarize pe aceștia cu diverse metode de pregătire: Meisner, Michael Cehov, Viewpoints, Rasaboxes, Practical Aesthetics, Suzuki (workshopuri susținute de profesori de specialitate din străinătate).

În februarie 2007 a fondat în cadrul TFF Școala de Improvizație, ale cărei cursuri au fost urmate până acum de peste de 400 de adulți și copii. Din 2003 a predat actorie la UNATC, dar și la Athanor Akademie din Germania, condusă de prof. David Esrig, precum și improvizație, fiind specializată în metoda Keith Johnstone.

In 2009, Mihaela a devenit singurul profesor din România certificat în Statele Unite să predea Metoda Meisner.

Pentru informații suplimentare & Contact:
http://teatrulfarafrontiere.blogspot.com/2010/09/workshop-meisner-2010-testimoniale.html
tff@teatrulfarafrontiere.ro
tel: 0727.86.66.73

Un comentariu:

Noemi si Andrei spunea...

cat costa cursul pentru studenti la actorie? :)