joi, 16 septembrie 2010

"Acting can be fun. Don't let it get around."


Teatrul Fara Frontiere organizeaza in perioada octombrie-decembrie 2010 un nou workshop de Arta Actorului, tehnica Sanford Meisner.

Condus de lect. univ.dr. Mihaela Sîrbu, cursul este singurul de acest gen din România și este compus din mai multe module, care împreună se constituie într-un program intensiv de formare actoricească. Workshopul se adresează atât începătorilor (persoanelor care doresc o pregătire intensă și rapidă în arta actorului) cât și studenților și actorilor cu experiență, oferindu-le acestora o modalitate nouă de abordare a Artei Actorului.

Metoda lui Sanford Meisner câștigă tot mai mult teren în ultimii ani în cadrul școlilor de teatru din străinătate, pe de o parte fiindcă propune cea mai concretă, bine structurată și exhaustivă abordare a artei actoricești, pe de altă parte fiindcă, prin exercitii specifice, obligă actorul să se raporteze în mod real la circumstanțe imaginare, să se bazeze pe simțuri, să fie prezent, să acționeze și să reacționeze în funcție de situația dată.

“Munca lui Sanford Meisner este și a fost să împărtășească studenților o metodă organizată pentru crearea unui comportament real și veridic în interiorul circumstanțelor imaginare ale teatrului” afirma Sydney Pollack, student al lui Meisner și apoi asistentul său timp de șase ani.

Cursul se desfășoara timp de 10 săptămâni, de două ori pe săptămână, fiecare întâlnire având trei ore. Prezența pe durata cursului este obligatorie. Înscrierile se fac pe baza CV-ului dar și a unui interviu personal.


Data limită de înscriere este 5 octombrie 2010.


In 2010 doua serii de studenti au absolvit cursurile de Meisner organizate de TFF. Pentru fotografii si testimoniale click http://teatrulfarafrontiere.blogspot.com/2010/09/workshop-meisner-2010-testimoniale.html .

Mihaela Sîrbu este actriță de teatru și film, lect.univ.dr. la Catedra de Arta Actorului a U.N.A.T.C. și fondatoarea Teatrului Fără Frontiere.
În ultimii 14 ani alături de TFF a produs mai mult de 15 spectacole, a realizat proiecte în spații neconvenționale precum Play Bucharest și a inițiat programul Masterclass adresat tinerilor actori, cu scopul de a îi familiarize pe aceștia cu diverse metode de pregătire: Meisner, Michael Cehov, Viewpoints, Rasaboxes, Practical Aesthetics, Suzuki (workshopuri susținute de profesori de specialitate din străinătate).
În februarie 2007 a fondat în cadrul TFF Școala de Improvizație, ale cărei cursuri au fost urmate până acum de peste de 400 de adulți și copii. Din 2003 a predat actorie la UNATC, dar și la Athanor Akademie din Germania, condusă de prof. David Esrig, precum și improvizație, fiind specializată în metoda Keith Johnstone.
In 2009, Mihaela a devenit singurul profesor din România certificat în Statele Unite să predea Metoda Meisner.

Pentru informații suplimentare & Contact:
www.teatrulfarafrontiere.blogspot.com
tff@teatrulfarafrontiere.ro
tel: 0727.86.66.73

Niciun comentariu: