miercuri, 9 iunie 2010

Workshop Linklater 2010 - testimoniale


Actori:

Mi-a fost foarte folositoar workshopul, in sensul ca nu stiam pana acum nimic despre voce si pe langa asta, mi-a dat increderea si m-am simtit altfel zilele acestea, mult mai libera in a-mi exprima reactiile.

Da. Schimba modul de a gandi.

Da, cu siguranta un mare DA. Constentizarea unor lucruri legate de fizic si psihic, legate de voce care nici nu mi le-as fi inchipuit.

Normal. Am descoperit lucruri noi. Ceea ce am facut are o importanta majora in viata de actor. Sa-ti lasi vocea naturala sa iasa la suprafata, e mai puternic decat orice alt gand din spatele textului.

Cu siguranta imi va folosi aceasta experienta pentru ca am descoperit foarte multe lucruri despre vocea mea, despre blocajele accumulate de-a lungul timpului si despre frumusetea eliberarii vocii. Foarte important: totul e foarte simplu, corpul functioneaza de la sine, trebuie doar sa-l cunosti sis a-l respecti.

Da. In fiecare moment din viata, cand trebuie sa vorbesc in fata unui public, cand sunt intr-o situatie in care emotiile blocheaza respiratia si implicit sunetul.



































Non – actori:

Mi-a oferit noi intelesuri despre implicarea/ folosirea intregului corp. Mi-a trezit interesul pentru exersarea vocii ( tehnicile invatate)

Ma ajuta sa pornesc pe drumul transformarii sau regasirii vocii.

Informatii utile in ceea ce priveste constentizarea propriului corp, relaxare si dezvoltare personala.

Da, ma va ajuta sa ma exprim mai bine ce doresc si sa ma simt mai bine in pielea mea.

Interesanta cu siguranta, folositoare voi vedea. Oricum, cu siguranta va ajuta !!

Am descoperit o noua voce si vibratii pe care nu stiam ca le pot avea. Am incredere in vocea mea.
Sa vorbesc cu tot corpul. Sa folosesc metafore pentru a ma exprima (lacul, bubles, etc). Folosirea vocii joase nu mai e dureroasa (inainte ma durea gatul).

Experienta sper sa-mi foloseasca mai ales cand voi avea de vorbit in fata multor persoane, sa ma fac inteles.

Da, consider ca experienta capatata pe parcursul acestui workshop este un inceput pentru perfectionarea vocii si cunoasterii de sine.

Workshopul mi-a permis sa explorez mai bine vocea si relaxarea. Feedback-ul colegilor a fost foarte util – am aflat in cate feluri se pot simti. Mi-a dat si cateva idei de exercitii pentru grupele mele de curs.


Niciun comentariu: