luni, 15 martie 2010

Workshop de tehnică vocală dedicat profesioniștilor din toate domeniile


Teatrul Fără Frontiere organizează în perioada 27-28 martie un workshop de tehnică vocală susţinut de Marsha Cox (SUA - Germania)


Bazat pe renumita metodă concepută de Kristin Linklater, workshopul se adresează profesioniştilor din orice domeniu de activitate care vor să-şi îmbunătăţească tehnica vocală (respiraţie, rezonanţă, articulaţie) şi are ca scop principal eliberarea vocii naturale a fiecăruia. Participanții vor fi ajutati să-și optimizeze ținuta corporală, să-și îmbunătățească respirația și vor experimenta cât de simplă și eiberatoare poate fi folosirea corectă și sănătoasă a vocii.


Vocea naturală este cea care poate elibera nuanţele cele mai subtile pe o scară cuprinsă între două şi patru octave înălţime. Adesea, tensiunea aflată în fiecare dintre noi la un moment dat ne împiedică să fim complet naturali, distorsionându-ne respirația sau vocea. Ceea ce face tehnica Linklater este să învețe cursanții cum să înlăture aceste amenințări fizice și psihologice. In cadrul workshopului se va pune accentul pe îmbunătaţirea modului de respiraţie, pe dezvoltarea rezonanţei dar şi pe articularea vocii cu scopul de a direcţiona fiecare participant spre o expresie vocală naturală.


Persoanele bine antrenate după tehnica Linklater ajung să aiba voci ce pot umple imediat o încăpere fără a depune eforturi suplimentare ce îi pot altera intensitatea. În plus acestă metodă le oferă celor care o folosesc mai multă varietate vocală, ajutându-i să capteze atenția mult mai uşor prin gama largă de nuanțe vocale pe care o pot exprima.


Marsha Cox este profesoară de actorie si tehnica vocala la Conservatorul din Nürnberg. A studiat actorie la Mills College, California ca mai apoi sa termine aceeasi specializare si la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst din Stuttgart. In prezent ţine workshopuri şi seminarii de tehnică vocală, public speaking, prezenţă scenică, depăşirea emoţiilor, eliberarea potenţialului creativ etc pentru actori și oameni de afaceri. Predă tehnică vocală din 1996 şi s-a pregătit cu Kristin Linklater din 1999 până în 2003 când a devenit unul din putinii profesori din Europa acreditati pentru a preda acestă metodă.


Înscrierile sunt deschise până pe 22 martie.

Workshopul va fi susţinut în limba engleză, în zilele de 27 și 28 martie. Sâmbătă programul atelierului este de la 10:00 la 13:00 și de la 15:00 la 18:00 iar duminică de la 10:00 la 13:00.


Înscrieri/Contact/Info:

email: tff@teatrulfarafrontiere.ro

tel. 0727.86.66.73

Niciun comentariu: