luni, 1 august 2011

TFF prezintă cel de-al doilea workshop în cadrul MASTERCLASS 2011

Commedia dell’Arte sau cum sa spui o poveste folosindu-te de o mască (Paolo Giorgio - Italia)


Masca îți modifică trupul, îți modifică modul de a gândi.

Să porți o mască înseamnă s-o asculți cum lucrează cu tine.

Abia când auzi ceva poți să începi să te miști în spațiu.


Programul MASTERCLASS este un program de formare/specializare profesională continuă a artiștilor din domeniul teatrului, început în 2007. Prin programul derulat în acest an, ARTA COMEDIEI, din care face parte și atelierul de clowning și melodramă susținut de Quinn Bauriedel (SUA), Teatrul Fără Frontiere se adresează tinerilor actori români și straini care doresc să aprofundeze tehnicile teatrului de comedie prin intermediul unor metode de pregătire complementare sau alternative.

Workshop-ul propune participanților un prim contact cu commedia dell arte. Obiectivul acestui curs este să faciliteze studenților folosirea măștii în mod conștient. În mod special atelierul se va concentra pe studiul diferitelor modalități fizice de inițiere în acest gen și pe relația cu publicul tipică tradiției italiene. În timpul atelierului se vor folosi măști speciale, potrivite pentru studiul acestei discipline.

Primele două zile vor fi dedicate studiului măștii. Prin exerciții specifice studenții vor descoperi modul lor propriu de a o purta și a o trezi la viață.

Urmatoarele zile vor fi dedicate studiului textului tipic commediei dell arte numit canovaccio. Canovaccio este o mică poveste pe care actorii vor învăța să o improvizeze. Trecând printr-o serie de exerciții prestabilite, ei vor învăța să compună o serie de povestioare în stilul commediei dell arte.

Paolo Giorgio este regizor în Italia. Născut în 1977 el a colaborat cu cele mai importante teatre și festivaluri din Italia. Printre ultimele sale creații amintim de “Cafeneaua” de Carlo Goldoni (2007, Venice Biennale); Suono, cu Eugenio Finardi (2008, Teatrul Filodrammatici); Bauman (Zygmunt) Circus (2008, Mittelfest); Visita a Giorgio Gaber (2009, Teatro Sant’Eulalia); Glas (AstiTeatro 32).

Începând cu 2005 predă regie și actorie la Școala de Teatru Paolo Grassi din Milano, fondată de Giorgio Strehler. În aceastĂ calitate a creat și regizat nenumarate proiecte și a fondat Festivalul Internațional pentru Tineri Regizori (prima ediție a avut loc la Milano în iunie 2011).


Înscrieri & Info & Contact:

Loc desfășurare: București

Data: 5-9 septembrie 2011, minim 6 ore de lucru/zi

Înscrierile (pe baza de CV) sunt deschise în perioda 1 august – 30 august. La workshop pot participa: actori, regizori, studenți actorie.

Taxa de participare: 400 RON până pe data de 15 august sau 500 RON, după 15 august. Participanții la alte ateliere MASTERCLASS vor beneficia de reduceri.


Email: tff@teatrulfarafrontiere.ro

Tel.: 0727.86.66.73

Un comentariu:

Iasi spunea...

Buna ziua
Numele meu este Iacob Constantin si va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasi-lantul-amintirilor.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Anunturi Iasi (fara diacritice).
Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra.
Va doresc toate cele bune.