Condus de lect. univ.dr. Mihaela Sîrbu, cursul este primul de acest gen din România și va fi compus din mai multe module, care împreună se constituie într-un program intensiv de formare actoricească. Workshopul se adresează atât începătorilor (persoanelor care doresc o pregătire intensă și rapidă în arta actorului) cât și studenților și actorilor cu experiență, oferindu-le acestora o modalitate nouă de abordare a Artei Actorului.
Metoda lui Sanford Meisner câștigă tot mai mult teren în ultimii ani în cadrul școlilor de teatru din străinătate, pe de o parte fiindcă propune o abordare concretă, bine structurată și exhaustivă a artei actoricești, pe de altă parte fiindcă obligă actorul să se raporteze în mod real la circumstanțe imaginare, să se bazeze pe simțuri, să fie prezent, să acționeze și să reacționeze în funcție de situația dată.
“Munca lui Sanford Meisner este și a fost să împărtășească studenților o metodă organizată pentru crearea unui comportament real și veridic în interiorul circumstanțelor imaginare ale teatrului” afirma Sydney Pollack, student al lui Meisner și apoi asistentul său timp de șase ani.
Mihaela Sîrbu este actriță de teatru și film, lect.univ.dr. la Catedra de Arta Actorului a U.N.A.T.C. și fondatoarea Teatrului Fără Frontiere. În ultimii 14 ani alături de TFF a produs mai mult de 15 spectacole, a realizat proiecte în spații neconvenționale precum Play Bucharest și a inițiat programul Masterclass adresat tinerilor actori, cu scopul de a îi familiarize pe aceștia cu diverse metode de pregătire: Meisner, Michael Cehov, Viewpoints, Rasaboxes, Practical Aesthetics (workshopuri susținute de profesori de specialitate din străinătate). Din 2003 predă improvizație, fiind specializată în metoda Keith Johnstone. În februarie 2007 a fondat în cadrul TFF Școala de Improvizație, ale cărei cursuri au fost urmate până acum de peste de 300 de adulți și copii. Din 2009, Mihaela este singurul profesor din România certificat în Statele Unite să predea Tehnica Meisner.
Cursul se va desfășura timp de 10 săptămâni, de două ori pe săptămână, fiecare întâlnire având trei ore. Prezența pe durata cursului este obligatorie. Înscrierile se vor face pe baza CV-ului dar și a unui interviu personal.
Perioada de înscriere: 9 decembrie 2009 - 10 ianuarie 2010
Informații suplimentare & Contact:
tff@teatrulfarafrontiere.ro
tel: 0727.86.66.73
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Buna ziua,
Ma intereseaza sa stiu care sunt datele aproximative ale celor doua intalniri saptamanale(daca ele au loc in cursul saptamanii sau in weekend, ora la care e posibil sa aiba loc etc.).
Care este pretul stabilit pe modul, workshop?
Va multumesc,
Mona
Trimiteți un comentariu