joi, 16 iulie 2009

VIEWPOINTS WORKSHOPS








Programul MASTERCLASS 2009, continuă în perioada 10 – 22 august, cu noi workshopuri dedicate metodei Viewpoints. Metoda Viewpoints este bazată pe tehnici din dansul post-modern, adaptate pentru actori, oferindu-le acestora un vocabular pentru gândirea şi crearea de mişcare şi gest. Ea permite unui grup de actori să colaboreze spontan şi intuitiv şi să genereze acţiuni teatrale îndrăzneţe, dezvoltând flexibilitatea şi capacitatea de lucru în grup.


Anul acesta cursanţii vor putea participa la două ateliere:

Introducere în Viewpoints” (10-15 august)

“Viewpoints pentru avansaţi” (17-22 august).

Atelierul va fi susţinut la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti de către Rich BROWN, profesor american cu care TFF a colaborat şi anul trecut în cadrul atelierului dedicat aceleiaşi metode. Doctor în teatru, a învăţat tehnica Viewpoints la New York University’s Experimental Theatre Wing, avându-i ca profesori pe Stephen Wangh şi Mary Overlie. Studiind cu cei mai buni din domeniu: Mary Overlie – creatoarea metodei Six Viewpoints şi cu celebra companie SITI a regizoarei Anne Bogart – care continuă să extindă şi să dezvolte această tehnică, Rich aduce o perspectivă unică şi originală asupra tehnicii Viewpoints.

Înscrierile (pe baza de CV) sunt deschise în perioda 1 iulie – 1 august. La workshopuri pot participa: actori, regizori, coregrafi.

Persoanele care achita până pe 20 iulie beneficiază de o reducere a texei de participare !!


Atelierul este susţinut cu sprijinul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti si LaStrada.

MASTERCLASS este un program de formare/specializare profesională continuă a artiştilor care îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea mijloacelor de expresie ale artei actorului, prin intermediul unor metode pregătire complementare/alternative cu un nivel ridicat de noutate în raport cu oferta existentă în România. Până în prezent, în cadrul programului au fost incluse ateliere dedicate metodelor şi tehnicilor: Michael Chekhov, Sanford Meisner, Keith Johnstone, Rasaboxes, Practical Aesthetics şi Viewpoints.


Înscrieri & Contact & Info:

  • Pana solutionam anumite probleme legate de server folosim acesta adresa provizorie: tff.cursuri@yahoo.com

email: tff@teatrulfarafrontiere.ro

tel. 0723529114

http://www. teatrulfarafrontiere.ro/ oports.php

www.teatrulfarafrontiere. blogspot.com


Informaţii adiţionale:

Viewpoints este o metoda bazată pe mişcare, care îi învaţă pe actori să asculte “cu tot corpul”, să recepţioneze şi să utilizeze tot ce se întâmplă în jur. Acest lucru este extrem de benefic pentru performeri, deoarece augmentează creativitatea şi abilitatea lor de a se conduce, fără să fie dependenţi de regizor, ci mai degrabă de partenerii de scenă, îi ajută să devină mai puţin preocupaţi de sine, mai mult de ceilalţi şi să creeze în colectiv.

Prin improvizaţia de tip Viewpoints poate fi creat material de lucru, prin identificarea de relaţii cu spaţiul, cu partenerii, cu povestea. Viewpoints permite explorarea şi experimentarea în profunzime a temelor şi personajelor, lucru care face interesantă această metodă de lucru şi din perspectiva regizorilor.

Niciun comentariu: