vineri, 12 iunie 2009

REFLEX la Street Delivery


Reflex – echipa de interveţie artistică va fi prezentă sâmbătă, 13 iunie, la Street Delivery, pe strada Arthur Verona, la orele 15:00 şi 18:00.

Reflex – echipa de intervenţie artistică îşi propune să reactioneze rapid la problemele cu care oraşul se confruntă, prin mijloace de expresie artistice (teatru, dans, improvizatie,etc).

Grupul, format din participanţii la workshopul Viewpoints organizat de Teatrul Fără Frontiere, invită spectatorii să arunce o privire diferită asupra oraşului în care trăiesc şi să reflecteze asupra problemelor acestuia, lăsându-i să întrevadă mai multe puncte de vedere asupra unei rezolvării mai “vesele”, mai “verzi” şi mai puţin violente a acestora. Primele intervenţii s-au materializat printr-o serie de performance-uri realizate la sfârşitul lui 2008 în locuri publice din centrul Bucureştiului, evidenţiind probleme precum traficul, violenţa sau neglijarea clădirilor aflate în patrimoniul cultural al oraşului şi propunând schimbarea atitudinii oamenilor faţă de acestea. Proiectul face parte din „Play Bucharest”, program dezvoltat de Teatrul Fără Frontiere în scopul explorării spaţiului public urban din Bucureşti printr-o serie de activităţi şi intervenţii artistice experimentale.

Pentru Street Delivery echipa se alătura asociatiei „Prietenii Şcolii Centrale” militând împreună împotriva ridicării unui bloc de locuinţe în imediata vecinătate a Şcolii, construcţie ce nu respectă toate normele urbanistice zonale, dar şi a renovării clădirii – monument istoric de patrimoniu, realizat la sfârşitul secolului al XX-lea de arh. Ion Mincu.

Street Delivery este un eveniment ce militează pentru un oraș care să ofere bucurie locuitorilor săi, pentru un oraș în care pietonilor le este acordată aceeași importanță ca și celorlalți participanți la trafic. In plus, Isi propune sa determine autoritățile să creeze un traseu cultural pietonal în zona străzii Arthur Verona, care in timp să se extindă pentru a lega parcul Grădina Icoanei de Grădina Cișmigiu. De aceea, timp de trei zile pe an, strada Arthur Verona este închisă pentru mașini și deschisă pentru oameni, oferindu-le acestora o serie de activităţi cultural-artistice care să-i conecteze cu orasul în care trăiesc.

Niciun comentariu: