luni, 4 mai 2009

"Practical Aesthetics", un workshop nou cu Kerry Glamsch


Teatrul Fără Frontiere organizează în colaborare cu CNDB un nou workshop în cadrul programului Masterclass 2009, dedicat perfecţionării actorului. In acest sens TFF continuă colaborarea cu profesorul Kerry Glamsch care va conduce în perioada 7-10 mai un atelier dedicat metodei Practical Aesthetics. Dezvoltată de David Mamet şi William H. Macy pe baza principiilor lui Stanislavski şi Sanford Meisner, „Practical Aesthetics” oferă actorului o tehnică simplă şi eficientă de a lucra cu textul dramatic şi de a “trăi cu adevărat în interiorul circumstanţelor imaginare” ale acestuia.


Cartea care teoretizează acestă metodă, “Manual practic pentru actor” este un rezultat al workshopurilor ţinute de Mamet şi Macy la Universitatea din New York în anii `83-`84, in urma cărora s-a format şi compania “The Atlantic Theatre”.


Practical Aesthetics” oferă o serie de principii de bază necesare actorului pentru a întelege situaţia dramatică, pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea de relaţionare cu partenerii de scenă şi pentru a-şi dezvolta capacitatea de improvizaţie în cadrul circumstanţelor propuse de dramaturg şi regizor.


“Practical Aesthetics” nu încearcă să-l facă pe actor să aducă pe scenă adevărul vieţii sale personale, ci să contribuie cu adevărul său personal la nevoile specifice piesei. Pentru a trăi cu adevărat pe scena şi a îndeplini efectiv acţiunile, actorul trebuie să-şi exerseze abilitatea de reacţiona spontan şi precis la ceea ce se întâmplă pe scenă, şi nu la ceea ce ar dori să se întâmple.


Kerry Glamsch şi-a început cariera artistica în urmă cu treizeci de ani, profesând până în prezent ca actor, profesor, scriitor şi regizor de teatru. Având o vastă experienţă de actor şi regizor, Kerry a studiat “Practical Aesthetics” la The Atlantic Theatre Company din New York, tehnica “Alexander” cu Rita Howell si mişcare scenică cu Dell’Arte, The Free Theatre din Munchen şi San Francisco Mime Troupe. In prezent Kerry este profesor la University of South Florida şi bursier Fulbright.Contact şi înscrieri:

e-mail: tff@teatrulfarafrontiere.ro

tel: 0723 529 114

www.teatrulfarafrontiere.blogspot.com

Niciun comentariu: